Kweikersetalages!

Art work1 Comment on Kweikersetalages!

Kweikersetalages!

In aanloop naar de Kweikersdag, dé Tiense feestdag op 10 oktober, vallen er in de winkeletalages in het stadscentrum kunstwerken van 25 kunstenaars te spotten. Ze hebben allemaal iets met een eend, een schaap of een draak vandoen. Deze drie dieren hebben een historische, mythische of heraldische link met de stad. 

meer info:https://www.tienen.be/kunst-in-de-stad

Dank aan Jo Foulon om ons mee op te nemen in het parcours. We zijn trots om als nieuwbakken Tienenaars een bijdrage te mogen leveren aan dit event. Ons werk staat in de vitrine van de Buurtkantine op de Grote Markt. Dank aan Lisa Marie Vrancken voor de gastvrijheid! Wie verlof in eigen land plant is welkom om met ons een terrasje te doen.

#tienen #kunstintienen #3lbuurtkantine #kweikersdag #vitrine #zomerenintienen @tiptoptienen

Dwaze schapen waren wij. Als peuter wisten we niet beter, maar een paar jaar ouder werden we nog steeds het strand op gestuurd in handgebreeën wollen badkledij. Op het droge jeukte het als een mierennest; we krabden ons jong velletje tot het brandde. Het water bracht verkoeling, maar eens in zee durfden we er niet meer uit. Het natte breiwerk, zwaar van het water, gleed als stroop van onze billen en liet ons verward achter in eerste schaamte.

water — wol — vuur
eend — schaap — draak

pour la petite histoire
Het badpakje werd door schoonzus Nadine Gregoor uit Eisden (Maasmechelen) gebreid uit pure schapenwol, veertig jaar geleden met de hand gesponnen door ene Mia Reyners uit Beek (Bree), tante van Joske Reyners op haar beurt schoonzus en dorpsgenote van boven genoemde Nadine. De vlam werd geborduurd door Severien Van Dam uit Eksaarde (Lokeren). Het toonkastje werd gemaakt door Jan Dhondt uit Schaarbeek (Brussel). De wol komt rechtstreeks van het schaap van Robert Pieraerts uit Berbroek (Herk-de-Stad), het stro (proper, geen gebruikt!) van schoonvader Paul Princen uit Kortenaken en het water uit de werkput voor deze eigenste kantine. Alle instructies en communicatie rond dit handwerk verliepen corona-proof via Instagram, Messenger, WhatsApp, e-mail en brievenpost. Het werk zelf komt samen in Tienen.
Peter De Roy & Hilde Princen  
Huis hut

Leave a Reply

Back To Top