Aix-les-Bains, 1933

information design type & typography vieux papierLeave a Comment on Aix-les-Bains, 1933

Aix-les-Bains, 1933

[ This entry was originally written for a blog around a typography assignment for my students information design in 2020.] 
Plan et Panorama : Aix-les-Bains, Savoie.

Een zesluik met een stadsplan recto en een panorama verso, aangevuld met hotels en monuments publics.

Druk: 3 kleur spot colour lithografie. Zwart, bruin en rood recto, op de verso is het rood door groen vervangen. Een leuke eigenaardigheid: op de recto is nadien een extra drukgang in boekdruk of letterpress aangebracht in Pantone Reflex Blue, om de locatie van het hotel extra in de verf te zetten en de ranking in de hotellijst up te graden. 

Het Cosmopolitain is doorstreept in troisième catégorie en — met bullets — aangevuld in de deuxième. Waarschijnlijk omwille van son Restaurant réputé !

Typografie: de tekst staat hier wat flou. Dat heeft met de fotografische overdracht op de steen te maken, de lichte indruk van de loden letter ontbreekt. De cover is handgeletterd in art déco-stijl.

Op het panorama: kleine tekst afwisselend in een grotesk en een blokschreef, de grote aanduiding Lac du Bourget in Engravers, een caps-only sierfont waarvan de naam verwijst naar de scherpte van kopergravure. Op het plan en in de lijstjes vinden we naast de grotesk en het blokschreefje van dienst veel vette Bodoni. Chique maar wat belegen toch…

Leave a Reply

Back To Top